En ændring i arbejdskultur

For 30 år siden var den danske arbejdskultur på to meget specifikke punkter meget anderledes, end den er i dag.

Det første punkt er, at det var helt normalt at tage en øl til maden. Også selvom man skulle ud at køre senere. Og det både, hvis man sad på et kontor eller hvis man arbejdede som håndværker.

Det er svært i dag at forestille sig kontorpersonalet tage en Tuborg, når de sidder nede og holder frokostpause om eftermiddagen. Simpelthen fordi, at vores kultur har ændret sig.

Et andet punkt er, at alle røg for blot 30 år siden. Børn ved konfirmationsalder blev vænnet til at suge på cigaretter, da det jo var, hvad alle andre gjorde. Gradvist fandt man ud af, hvor skadelige cigaretter faktisk var – og derved begyndte staten at igangsætte love og regler for at mindske antallet af rygere. Det kulminerede med den rygelov, der i starten af 2000-tallet blev indført trods store protester fra datidens rygere.

Ligeledes er det i dag umuligt at forestille sig folk, der ryger inden døre – mest af alt, fordi det er ulovligt. Men under en fjerdel af danskerne ryger i dag, hvilket er det laveste antal i mange årtier. Også introduktionen af e-cigaretter har betydet, at flere er stoppet med at ryge, da det nu ikke er nødvendigt at stoppe fra den ene dag – en gradvis aftrapning er i stedet for en reel mulighed.

Det bliver spændende at se, hvilke ændringer, vi kan glæde os til over de næste 30 år..

Jeg har også skrevet om den danske sportskultur her.

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>