Den danske cykelkultur

Lige siden Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996 – også selvom han blevet tager for doping senere, for de brugte alle i den era alligevel – har Danmark været en nation af stolte cyklister.

Vi cykler overalt.

I de store byer – her snakker jeg især om København og Aarhus – er det meget lidt, der ikke kan klares i cykelafstand. Samtidigt gives der fra kommunens side rigtigt gode vilkår for cyklister med brede cykelstier på tværs af byen, således at de mobile cyklister ikke behøver at følge de samme veje, som bilisterne bruger – det øger sikkerheden og gør det muligt på cykel at tillægge selv store afstande på meget kort tid.

Kyllingen fra Tølløse

De seneste par år har vi desværre ikke haft så meget held i Tour de France. Michael Rasmussen, Kyllingen fra Tølløse, var tæt på at snuppe sejren tilbage i 2007, men han blev desværre trukket ud af cykelløbet, da Rabobank fandt ud af, han ikke havde været særligt dygtig til at indrapportere sine såkaldte “whereabouts” – hvor han havde trænet henne hvornår, således det er muligt for antidopingmyndighederne at køre ud og lave tests fra tid til anden.

Christiania- og ladcykler..

Vi er også glade for at style vores cykler. Vi bruger gerne mange penge på at købe en rigtigt lækker racercykel, en Christiania-cykel med lad på eller måske en super gammel herrecykel, der har sin helt egen charme, når søerne glanser i København.

Desværre bliver der også stjålet exceptionelt mange cykler i Danmark – men det er blot et eksempel på, at man er nødt til at tage det sure med det søde en gang imellem.

Den danske sportskultur siger cykel. Den danske bykultur siger cykel. Og den danske cykeltur siger ‘fuld gas fremad og god stil på cykelstien’.

Og du kan læse om de andre kulturer på forsiden.

Teksten er leveret af cykelshoppen Bikester.dk.

billede af cykel foran park

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>