De kreative fag er ramt af arbejdsløshed

I en økonomi, hvor det hele er stramt som den nuværende recession, er nogle af de hårdest ramte de kreative fag. Det er ikke nemt at skaffe kunder til et skuespil og et teater, og jobbet som skuespiller er derfor ikke altid en lige står dans på roser.

Udover at være heldig og tilgængelig kan du som kreativ udøver gøre flere ting for at gøre opmærksom på dig selv.

Først og fremmest vil jeg gøre opmærksom på, at du, såfremt du er medlem af en a-kasse, er berettiget til dagpenge, er inde i den første dagpengeperiode (de første 6 måneder) og du er over 25 år har mulighed for at få betalt en såkaldt 6 ugers selvvalgt uddannelse. Dette er et kursus, du får i 6 uger betalt af dit jobcenter og din a-kasse, der giver dig nye kompetencer og har til formål at gøre dig mere attraktiv for forskellige arbejdsgivere.

Dernæst:

Overvej at bruge YouTube (læs mere herom på Scenekunsten.dk). At vise dig fra din bedste side, og at du mestrer dit kreative fag, er nemmere at gøre med en video end et billede eller tekst. Et billede siger som bekendt mere end tusinde ord, og en video kan hjælpe dig med at beskrive dine evner bedre end mange tusinde ord.

Sørg især for, at disse videoer er synlige, når man søger på dit navn på Google. Er der en potentiel arbejdsgiver, der leder efter mere information om dig, vil du på den måde præsentere ham for relevant og positiv information omkring dig selv.

Overvej også at bruge Instagram, Piktochart og lignende tjenester til at lægge billeder op af dig selv. Det vigtige er blot, at du har masser af guf at vise til den person, der vælger at google efter dit navn.

Jeg har også ad flere omgange hørt om gode erfaringer med at tage alle roller i lokale skuespil m.v. – altså frivillige skuespil, men blot for at få lidt erfaring og lidt at skrive på CV’et. Det hjælper alt sammen.

Mange af Danmark største skuespillere er startet uden den store erfaring, uden stor skuespilleruddannelse og så videre. Det kan du også. Justin Bieber blev stor alene med YouTube-videoer. Det kan du også.

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>